Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimine Balıkesir'den 120 öğretmen katıldı

Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimine Balıkesir

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, B

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji,
Sosyoloji ve Tarih dallarında düzenlenen ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI eğitim programı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 28 Kasım Cuma günü verildi.
Proje kapsamında Balıkesir merkez ve ilçelerinde görev yapan matematik, fizik, biyoloji, kimya, tarih, bilgisayar, coğrafya, sosyoloji ve psikoloji branşların dan yaklaşık 120 öğretmen eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Gerçekleşen eğitim kapsamında, öğretmenlere 7 saatlik Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi verildi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından organize edilen eğitim TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli tarafından verildi. Oldukça verimli geçen eğitim sonunda katılımcılara seminer belgeleri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Şube Müdürleri Ferhan Şahin ve Fahri Acar tarafından sunuldu.
Eğitim sonrasında planlanan faaliyetler sonunda 150 kişiye doğrudan, 300 kişiye de dolaylı yoldan ulaşılması hedefleniyor.
Bu yıl yapılacak proje başvurularında hedefin il merkezi ve ilçelerimizden 150 öğretmenimize doğrudan ulaşarak öğretmenlerimizin bilimsel proje çalışmalarında aktif bir şekilde danışmanlık yapmalarını sağlayıp ilimizde bilimsel çalışmaların nicelik ve niteliğini arttırmak olacağı bildirildi.
Bu eğitimi alan öğretmenlerimizden en az 1 öğrenciye proje danışmanlığı yapmaları ve 27 Ocak 2015 son başvuru tarihli proje yarışmasına başvurmaları beklenirken, katılımcılardan ayrıca çevrelerinde yarışma sürecini tanıtarak en az 2 öğretmene de danışmanlık yapmaları bekleniyor. Sürecin takibi Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından yapılacak.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı